Valutakurser – den bedste app til opgaven

I 2021 er der nærmest en app til alt, men hvilken eller hvilke apps er de bedste til at tjekke kursen på Bitcoin (se den her) og andre kryptovalutaer. I denne artikel gennemgås der, hvilke anbefalelsesværdige apps der findes netop til det formål. De fleste af de nævnte apps virker både til Android og iOS.

CoinGecko

CoinGecko er en stor konkurrent til hjemmesiden CoinMarketCap, og de har formået at lave en meget god hjemmeside, hvor man kan tjekke kurserne. I den forbindelse har de også udgivet en app, hvor man kan gøre de samme ting som på hjemmesiden.

 

I skrivende stund tracker de mere end 7000 forskellige kryptovalutaer. Du har også muligheden for at lave din egen portefølje og tracke den live. Hvis du går og kigger på en bestemt coin, så kan du også følge den på den måde.

 

Mange efterspørger også notifikationer, når kursen på en bestemt coin rammer et bestemt punkt. Dette kan CoinGecko app’en også klare. Du sætter bare dine kursmål, og så kommer der notifikationer. Har du en Android telefon, så har du også muligheden for at få en widget på din hjemmeskærm, så du altid kan følge kurserne.

 

CoinGecko er virkelig en alt i én app, fordi du kan også beregne, hvad den ene valuta er værd i den anden. Ligesom du gør, når du skal tjekke, hvor meget 100 EUR er værd i DKK.

 

Delta

En af de helt gamle apps til at tjekke live valutakurser på kryptovaluta er Delta. Denne har fra starten været en fantastisk app og kan selvfølgelig alt det samme som CoinGecko – men også meget mere. Delta kan nemlig også tracke aktier, som CoinGecko ikke kan på nuværende tidspunkt.

 

Delta understøtter populære aktier, kryptovalutaer, ETF’er, fonde og meget mere. Der kommer hele tiden flere typer af finansielle instrumenter til app’en. Kombinerer du dette med Deltas notifikationer, så kan du altså få notifikationer på rigtig mange forskellige finansielle instrumenter.

 

En af de helt store features ved Delta er, at du har mulighed for at tracke, hvad du har stående på de forskellige exchanges. Dette gør du ved at generere en API nøgle fra din exchange og sætte den ind i din app. Har du eksempelvis kryptovaluta stående hos Binance og Kraken, så kan Delta kombinere dine balancer og tracke din samlede portefølge. Det er dog ekstremt vigtigt, at du laver en “read only” API nøgle til dette formål.

 

Det er svært at sige, hvilken app der er bedre. Det kommer an på, hvad du ønsker. Vil du have en simpel app, der minder meget om en hjemmeside, så gå med CoinGecko. Har du godt styr på det tekniske og API nøgler, så kunne Delta app’en være et meget godt bud. Du kan også prøve at søge på “crypto price” på Play Store eller App Store og se hvad der kommer frem.