Farver og indretning på kontoret: Hvordan påvirker det os?

Når vi skal bruge mange timer hver dag på et kontor, er det altså bare rart, hvis det er et behageligt sted at være. For at gøre dine ansatte bekvemmelige, kan du selvfølgelig investere i en lækker sofa og sørge for, at der er tid til kaffepauser og julefrokoster. Dog er der også meget andet, som du kan gøre. Faktisk er der meget der tyder på, at vi reagerer forskelligt på forskellige farver. Har du nogensinde overvejet at implementere specifikke farver på kontoret?

Reaktioner på forskellige farver

Det er dog ikke så simpelt, at alle mennesker rundt omkring i verdenen har den samme reaktion på rød og grøn. Det handler nemlig meget om, hvilken kultur man er fra. Undersøgelser viser eksempelvis, at vi har nemmere ved at lægge mærke til forskellige blå nuancer i Danmark – og andre steder i Europa – end man har i andre kulturer, som ligger længere væk.

 

Når man taler om, at vi bliver påvirket af forskellige farver, kan effekten være meget forskellig. Nogle mener at have bevist, at rødvin skulle smage bedre og sødere, hvis vinen bliver indtaget i et rødligt skær. Ligeledes er der også andre undersøgelser, som viser, at vores humør decideret ændrer sig, hvis vi er omgivet af specifikke farver. Hvilke farver passer så til et kontor?

Farver til et kontor

Måske ved du allerede, at naturen er med til at gøre mennesket mere roligt, mindre stresset og fokuseret. Derfor er der også undersøgelser, der hævder, at medarbejderen bliver mindre stresset af grøn og derfor mere fokuseret. Dette kan derfor føre til, at effektiviteten i firmaet også stiger.

 

Modsat mener undersøgelser ligeledes, at for meget hvidt kan virke koldt for mange. Det betyder altså, at ens humør vil blive mere anspændt hurtigt og dette kan også have stor indflydelse på medarbejderens arbejdsglæde. Når noget har indflydelse på arbejdsglæden, har det indirekte også indflydelse på effektiviteten i firmaet. Måske er det en god idé at implementere mere farve?

 

Lad os også tale lidt om farven lilla. Denne farve indbyder nemlig mennesket til kreativitet – hvilket hurtigt kan blive interessant, hvis man har meget kreative arbejdsopgaver. Det kan eksempelvis være relevant for et markedsføringsbureau eller noget lignede. Dog er disse “regler” for farverne selvfølgelig sat på en spids, og det er ikke sikkert at det virker på lige præcis jer på kontoret. Dog kan det aldrig skade at gøre forsøget!

Hvordan implementerer du eventuelle farver?

Du kan selvfølgelig altid vælge at hænge malerier eller anden kunst op på væggene, som har en masse farver. Det vil også være optimalt at indrette med en masse planter, for at få den naturlige grønne farve ind på kontoret. Dog kan du også indstille farver på computerne på kontoret – eller tale med medarbejderne, så de selv har indflydelse på dette og selv kan forsøge sig frem med forskellige farver.

 

Det er selvfølgelig også vigtigt, at pågældende computere har den rette farveopløsning, for at opnå fuld effekt af farver. Det er derfor en mulighed at vælge HP til virksomheden. HP skaber produkter af en god kvalitet og vil bestemt også give en fair repræsentation af farver – hvilket også hurtigt bliver fordelagtigt, hvis du arbejder med grafisk design.